Crowdfunding

https://www.verkami.com/projects/16937-______nugant-cordes-un-somriure-a-lagroecologia

Hola a tots, vos presentem Nugant cordes, un documental per a donar a conéixer i difondre l’agroecologia.

Però… què és l’agroecologia? Segur que hauràs sentit parlar d’aliments sans i de qualitat, sense agroquímics ni productes tòxics, doncs és això i molt més. És també conservar els recursos naturals, l’aigua, la biodiversitat i la terra. Per a parlar d’agroecologia hem de parlar de llauradores i llauradors compromesos amb el medi, de sobirania alimentària, de justícia social, de cultura i de tradició. En definitiva, de recuperar la nostra horta d’una forma ètica i sostenible.

Volem que Nugant cordes siga un punt de trobada entre els llauradors i els consumidors perquè es conega què hi ha darrere d’un encisam, d’una tomaca o d’una carlota. En el cas de l’agroecologia al darrere hi ha superherois que al documental ens mostren de primera mà el seu treball i com és el seu dia a dia. D’esta manera s’evidenciarà la tasca social, ambiental i reeducadora que fan i, sobretot, els motius que els convertixen en productors agroecològics.

Farem nostres les paraules de Michael Pollan: Para taula amb aliments dels quals conegues la seua història.

I per què ho fem? Pensem que connectant llauradors i consumidors es crea un teixit social necessari i es promou la salut i el compromís amb el medi. Ho fem també per a mostrar el canvi social que es palpa des de fa uns 7 o 8 anys. Un canvi que ens ha fet retornar a la terra, bé com a resposta a la «crisi econòmica», bé per la necessitat de tornar a tindre contacte amb la natura i amb les nostres arrels. Eixe és el canvi que ens fa tindre esperança, el que diu que açò es mou!

Com ho farem? Al documental donarem veu a projectes d’horts socials, a organitzacions, col•lectius, associacions i grups de consum, que mostren que este compromís ètic, polític i social és real.

Nugant cordes no serà un documental estàtic. Volem que rode, que camine, que evolucione i que puga madurar. Que es faça gran en tots els sentits. Per això el passarem en centres docents, cases de cultura, locals d’associacions, etc. amb la finalitat de crear debats, diàlegs, intercanvi d’experiències i vivències que es retroalimenten i que ens facen aprendre.

Amb tot això Nugant Cordes seguirà avançant i difonent l’agroecologia, i tu eres una part fonamental d’este projecte. Agafa el fil i tira a caminar.

Anem nugant cordes, i tu?